Hľadáte tú správnu podlahu do garáže alebo vašej dielne? Pri výbere je potrebné zamyslieť sa nad záťažou danej plochy a rovnako nad možnosťou úniku oleja, paliva či iných prevádzkových kvapalín.

 

 

Garážové podlahy v rodinných domoch

Podlaha dogaráže rodinného domu si rovnako vyžaduje požiadavky pre údržbu a funkčnosť, či už v nej zaparkujete motorové vozidlo alebo svoj motocykel. Takisto musí dennodenne odolávať mnohým vonkajšímvplyvom ako je napríklad stekajúca voda z vozidla, únik oleja, stopy pokolesách alebo mnohé ďalšie.

Garážové podlahy by sa mali vyznačovať mimoriadnouodolnosťou a vytvoriť povrch, ktorý nebude praskať ani sa nijakopo škodzovať na základe záťaže. A zároveň by mal byť ľahko čistiteľný a jednoduchoopraviteľný, pretože tento priestor bude určite často využívaný.

Aké máte možnosti?

Riešení je hneď viacero. Môžete staviť na keramickú dlažbu, ktorej trvácnosť je dosť dlhá. Tento druh dlažby je pomerne silný, odolný a ponúka farebnú pestrosť či štýlovú a rozmerovú variabilitu. Nevýhodu tu môžu predstavovať vznikajúce škáry, kde sa usadzujú škvrnya sú veľmi ťažko vyčistiteľné.

Ďalšou voľboumôžu byť rohože z vinylu alebo gumy – sú asi najjednoduchším riešením,  lenich rozprestriete v garáži a podlaha je na svete. Mnoho ľudí prilákanízka cena, ale zvyknú sa časom zdeformovaťa opotrebovať kvôli vyššej záťaži. Do úvahyprichádza aj PVC dlažba, ktoráposkytuje hneď niekoľko výhod.

V čom vyniká PVC zámková dlažba?

PVC dlaždice disponujú vysokou odolnosťou voči nadmernejzáťaži. Ich vynikajúcim pozitívom je odolnosť voči chemikáliám, baktériám atreniu. Dielce poskytujú štruktúrovaný povrch, vďaka čomu je zabezpečená protišmykovosť. Ich inštalácia je mimoriadne jednoducháa v prípade poškodenia jednej dlaždice je jej výmena veľmi bezproblémová.Rovnako vynikajú skvelou rozmerovou stabilitoua možnosťou rôznych farieb a povrchových úprav. Na výber máte niekoľko druhov podľapovrchu:

  • Diamantovýpovrch: Dlaždice s diamantovou povrchovou úpravou by mali zabezpečiť dlhú životnosť a podmienky pre pohodlie v garáži rodinného domualebo v prevádzkových priestoroch.  Zacvakávanie jednotlivých dlaždíc disponuje unikátnym spôsobom, preto by malo prebiehať hladko.
  • Hladký povrch:  V prípade hladkého povrchu si môžete zvoliť špeciálnu protisklzovú podlahovinu vyrobenú z mimoriadne odolného recyklovateľného PVC. Výhodou je dlhá životnosť – viac ako 20 rokov. Dlaždice je možné pokladať na akýkoľvek tvrdý povrch.

 

 

  • Mincový povrch:  Podlaha s mincovým povrchom má rovnaké vlastnosti ako predchádzajúce možnosti, líši sa len v navrhnutom vzore.

 

 

Tip: Pri jednotlivýchtypoch PCV dlaždíc je možné prikloniť sa aj k „eko variantu“, ktorý sa vyznačuje charakteristickou farbou pre recyklátové materiály.