Prvý dojem dokáže v priestore vytvoriť už samotná podlaha. Komerčné priestory, ako napríklad kancelárie si vyžadujú určitý vzhľad, najmä v prípade očakávaných návštev potenciálnych zákazníkov. Aké máte pri výbere podlahy možnosti?

Typy podláh podľa materiálu

Podlahu je potrebné prispôsobiť priestoru ako z hľadiska dizajnu, tak aj použiteľnosti. Drevo sa vždy nemusí hodiť do elegantnej modernej kancelárie. Na druhej strane luxusnejšia dlažba alebo obklady môžu pôsobiť veľmi zaujímavo, no nemusia byť v každom prípade tou správnou voľbou. Pre výber kancelárskej podlahy si môžete zvoliť jeden z materiálov:

  • vinyl
  • guma
  • PVC zámkové dielce
  • keramická dlažba
  • koberec

Vinylová objektová podlaha

Vinylové podlahy v rolkách sú obľúbenou možnosťou pre podlahy do komerčných priestorov, pretože ponúkajú dlhotrvajúcu životnosť. Sú ideálne pre širokú škálu využití, napríklad v kancelárskych, obchodných, zdravotných a maloobchodných priestoroch, ktoré musia denne odolávať vysokej “premávke“. Tento typ podlahy je pružný a odolný voči poškodeniu, takže nehrozia žiadne škrabance.Je k dispozícii v rôznych farbách a dizajnoch prinášajúcich štýlový nádych do kancelárie. Je ľahko čistiteľný a s minimálnou údržbou. Vinylové objektové podlahy je potrebné nalepiť na nivelizovaný podklad

vzorky vinylovej podlahy

PVC zámkové dielce

Ak potrebujete podlahu rýchlo rozložiť, aby ste predišli obmedzeniu chodu vašej prevádzky, potom sú pre vás vhodné PVC zámkové dielce. Špeciálne navrhnuté zámky vytvárajú pevné spojenie a nemenia svoj tvar ani po dlhšom čase. Tento druh podlahy poskytuje moderný dizajn, odolnosť,protisklzovú úpravu, preto je vhodný aj do priestoru s tými najvyššími nárokmi. Ich veľkým benefitom je, že nevyžadujú odborné položenie, lepenie a podklad nieje potrebné nivelizovať čím sa šetria počiatočné náklady. Navyše v prípade potreby ľahko rozoberiete a použijete na inom mieste.

podlaha do kancelárií

Starostlivosť na prvom mieste

Možnosti kancelárskej podlahy sú naozaj nespočetné a výber perfektného riešenia pre vašu kanceláriu závisí od toho, aký vzhľad chcete dosiahnuť a rovnako od vášho rozpočtu. Bez ohľadu na to, pre ktorú možnosť sa rozhodnete, netreba potom zabúdať na pravidelnú starostlivosť a čistenie podlahy. Sú nevyhnutné pre akýkoľvek typ podlahy pre udržanie skvelého vzhľadu a životnosti.

Zdroj: https://constructionreviewonline.com